MOBDEKOM DANIŞMANLIK
OTURMA İZNİ İKAMET İZNİ whatsapp imo TEL:05551571157 08502550157

Türkiye de bölümünde uzman lider olan mobdekom danışmalık 11. yılını kutluyor hatasız işlemleri ile oturum izinlerinde hiç iptal vermeyen tek firma olma liderliğini sürdürüyor.
Oturma izni geldiğiniz vize türü olarak birçok oturum izni düzenlene bilmektedir süreli ve süresiz olarak
ÇALIŞMA İZNİ
Türkiyeye gelen yabancı vatandaşların daha uzun süreli kalabilmeleri için ikamet izni oturum izni almaları gerekmektedir. türkiyede çalışmak için ise çalışma izni almaları gerekmektedir.
Çalışma izni süreli süresiz ve çeşitli çalışma iznleri almak mümkündür



Türkiye Aile Birleşim Vizesi

Türkiye Aile Birleşim Vizesi

Türkiye’nin 3. Devletlere uyguladığı vize politikası gereğince, vize istediği ülke vatandaşlarının Türkiye’ye geliş amaçlarına uygun olarak vize almaları gerekmektedir.
Aile birleşim amaçlı vize, aile birliğinin korunması maksadıyla yabancı uyruklu aile bireylerine tanınan vize türü olup belirli şartları taşıyan yabancılara verilmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı veya Türkiye’de geçerli çalışma veya ikamet izni bulunan yabancı ile evli olan yabancının veya çocuklarının aile birleşim amaçlı vize başvurusunda bulunması, randevu günü gerekli evrakları hazır ederek Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne müracaat etmesi gerekmektedir.

Türkiye Aile Birleşim Vizesi İçin Gerekli Evraklar

 Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği aracılığı ile aile birleşim vizesi başvurusunda bulunan yabancı uyruklu eş ve çocukların öncelikle, randevu başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Randevu başvurusunun yabancının uyruğunda bulunduğu veya daimi ikamet ettiği ülkenin Türkiye Cumhuriyeti dış temsilciliğine yapılması gerekmektedir. Yabancının randevu günü aşağıdaki belgeleri hazır ederek Büyükelçiliğe şahsen gelmesi talep edilmektedir:
  • Vize talep tarihinden itibaren az 6 ay süreli pasaport;
  • Biyometrik Fotoğraf;
  • Evlenme belgesi veya Aile Cüzdanı (Eşlerden talep edilmektedir);
  • Doğum belgesi veya vukuatlı nüfus kayıt örneği (Çocuklardan talep edilmektir).
Türkiye’ye aile birleşim amaçlı vizeyle veya vize muafiyeti kapsamında gelen eş ve çocuklar aile ikamet iznine başvuru yaparak Türkiye’de ikamet edebilirler. Aile ikamet izni en fazla 3 yıllığına düzenlenmekte olup, aile birleşimi sağlanacak eşin yabancı uyruklu olması durumunda, eşe veya çocuklara verilecek ikamet izni destekleyicinin ikamet izni süresini aşamaz.

Aile ikamet izni Başvurusunda İstenen Belgeler

Türk Vatandaşıyla Evli Olan Yabancılardan İstenen Belgeler:
  1. Aile İkamet İzni Başvuru Formu;
  2. Yabancı eş ve(ya) çocukların pasaportunun aslı ve fotokopisi;
  3. 4 Adet Fotoğraf;
  4. Evlenme belgesi veya Aile Cüzdanı;
  5. Türkiye uyruklu eşin nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi;
  6. Sağlık Sigortası (Her iki eşten talep edilmektedir);
  7. Türkiye uyruklu eşin gelir düzeyini gösteren belge;
  8. Nüfus Kayıt Örneği;
  9. Yerleşim yeri belgesi;
  10. Türkiye uyruklu eşin adli sicil belgesi.
Türkiye’de Oturma İzni Olan Yabancı İle Evli Olan Yabancılardan İstenen Belgeler:
  1. Aile İkamet İzni Başvuru Formu;
  2. Yabancı eş ve(ya) çocukların pasaportunun aslı ve fotokopisi;
  3. 4 Adet fotoğraf;
  4. Yabancı uyruklu eşin pasaportun aslı ve fotokopisi;
  5. Yabancı uyruklu eşin ikamet veya çalışma izninin aslı ve fotokopisi ( eşin mülteci veya ikincil koruma statü sahibi olduğu durumlarda bu belgenin aslı ve fotokopisi);
  6. Evlenme belgesi veya Aile Cüzdanı;
  7. Yabancı uyruklu eşin gelir düzeyini gösteren belge;
  8. Sağlık Sigortası (Her iki eşten talep edilmektedir);
  9. Adli sicil belgesi (5 Yıldan fazla Türkiye’de ikamet edenlerden kendi ülkelerinden adli sicil belgesi getirmesi talep edilmez.);
  10. Yerleşim yeri belgesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder