MOBDEKOM DANIŞMANLIK
OTURMA İZNİ İKAMET İZNİ whatsapp imo TEL:05551571157 08502550157

Türkiye de bölümünde uzman lider olan mobdekom danışmalık 11. yılını kutluyor hatasız işlemleri ile oturum izinlerinde hiç iptal vermeyen tek firma olma liderliğini sürdürüyor.
Oturma izni geldiğiniz vize türü olarak birçok oturum izni düzenlene bilmektedir süreli ve süresiz olarak
ÇALIŞMA İZNİ
Türkiyeye gelen yabancı vatandaşların daha uzun süreli kalabilmeleri için ikamet izni oturum izni almaları gerekmektedir. türkiyede çalışmak için ise çalışma izni almaları gerekmektedir.
Çalışma izni süreli süresiz ve çeşitli çalışma iznleri almak mümkündür



Kısa Dönem İkamet İzni yabancıların ülkemize geliş amaçları doğrultusunda ilk başvuruda en fazla 1 yıl süreliğine verilmektedir.
Aşağıda belirtilen geliş amaçlarına göre uygun konaklama koşullarına sahip olan yabancılar Kısa Dönem İkamet İzni’ne başvuru yapabilmektedirler. Yabancı başvuru sahiplerinin, talep edilen ikamet izin süresinin bitiminden itibaren en az altmış gün süreli pasaport veya pasaport yerine geçen belgesine sahip olmaları gerekmektedir. Ek olarak gerekli görülmesi halinde, yabancıya ait sabıka kaydı gibi belgeler talep edilebilmektedir.
  • Türkiye’ye araştırma amacıyla gelecekler
  • Türkiye’de taşınmaz malı bulunanlar
  • Ticari bağlantı veya iş kuracaklar
  • Hizmet içi eğitim programlarına katılacaklar
  • Türkiye Cumhuriyeti’nin taraf olduğu anlaşmalar ya da öğrenci değişim programları çerçevesinde eğitim veya benzeri amaçlarla gelecekler
  • Turizm amaçlı kalacaklar
  • Kamu sağlığına tehdit olarak nitelendirilen hastalıklardan birini taşımamak kaydıyla tedavi görecekler
  • Adli veya idari makamların talep veya kararına bağlı olarak Türkiye’de kalması gerekenler
  • Aile ikamet izninden kısa dönem ikamet iznine geçenler
  • Türkçe öğrenme kurslarına katılacaklar
  • Kamu kurumları aracılığıyla Türkiye’de eğitim, araştırma, staj ve kurslara katılacaklar
  • Türkiye’de yüksek öğrenimini tamamlayanlardan mezuniyet tarihinden itibaren altı ay içinde müracaat edenler
Kısa Dönem İkamet İzni sahiplerinin Türkiye dışında 90 günden fazla bulunmaları halinde, Kısa Dönem İkamet İzni geçerliliğini kaybetmektedir maddesi iptal edilmiştir, yurt dışında kalma süresinde bir kısıtlama bulunmamaktadır.

TURİSTİK OTURMA İZNİ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • İkamet İzni Başvuru Formu
  • Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi
  • Türkiye Cumhuriyeti dış temsilciliklerden alınmış amacına uygun vize
  • Dört (4) adet fotoğraf
  • Kalacağı sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olduğuna dair beyan (Her ay için en az 500 USD-EURO tutarında birikiminin bulunduğunu gösterir Banka Hesap Cüzdanı.) Askeri ücret karşılığı
  • Yapacağı araştırmanın süresini ve yerini gösteren resmi belge
  • Geçerli sağlık sigortası veya İkili sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında Türkiye’de sağlık hizmetlerinden faydalanabileceğine dair belge veya Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış provizyon belgesi 
  • Türkiye’de taşınmaz malı bulunanlar için Kısa Dönem İkamet İzni
    • İkamet İzni Başvuru Formu
    • Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi
    • Dört (4) adet fotoğraf
    • Kalacağı sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olduğuna dair beyan (Her ay için en az 500 USD-EURO tutarında birikiminin bulunduğunu gösterir Banka Hesap Cüzdanı.) Askeri ücret karşılığı
    • Konutun şahsa ait olduğunu gösterir resmi belge
    • Geçerli sağlık sigortası (aşağıdakilerden biri yeterli sayılır):
    İkili sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında Türkiye’de sağlık hizmetlerinden faydalanabileceğine dair belge
    Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış provizyon belgesi
    Sosyal Güvenlik Kurumuna genel sağlık sigortalısı olmak için yapılan başvuruya dair belge
    Hazine Müsteşarlığı 06.06.2014 tarih ve 9/2014 sayılı genelgesi ile uyumlu Özel sağlık sigortası

    Ticari Bağlantı veya İş Kuracaklar 
    • İkamet İzni Başvuru Formu
    • Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi
    • Dört (4) adet fotoğraf
    • Kalacağı sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olduğuna dair beyan (Her ay için en az 500 USD-EURO tutarında birikiminin bulunduğunu gösterir Banka Hesap Cüzdanı.) Askeri ücret karşılığı
    • İdarenin talep etmesi halinde temas kuracağı kişi veya şirketlerden alınacak davet mektubu veya benzeri belgeler
    • Geçerli sağlık sigortası (aşağıdakilerden biri yeterli sayılır):
    İkili sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında Türkiye’de sağlık hizmetlerinden faydalanabileceğine dair belge
    Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış provizyon belgesi
    Sosyal Güvenlik Kurumuna genel sağlık sigortalısı olmak için yapılan başvuruya dair belge
    Hazine Müsteşarlığı 06.06.2014 tarih ve 9/2014 sayılı genelgesi ile uyumlu Özel sağlık sigortası

    Hizmet içi eğitim programlarına katılacaklar 
    • İkamet İzni Başvuru Formu
    • Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi
    • Dört (4) adet fotoğraf
    • Kalacağı sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olduğuna dair beyan (Her ay için en az 500 USD-EURO tutarında birikiminin bulunduğunu gösterir Banka Hesap Cüzdanı.) Askeri ücret karşılığı 
    • Hizmet içi eğitimin görüleceği kamu kurum veya kuruluşlarından alınacak eğitimin süresini ve yerini gösterir belge
    • Şahsın on sekiz yaşından küçük olması durumunda; yurt dışında bulunan annesi/babası veya yasal temsilcisinin vereceği muvafakatname ile muvafakatnamede belirtilmek kaydıyla Türkiye’deki gerçek ya da tüzel kişiler tarafından verilecek taahhütname
    • Geçerli sağlık sigortası (aşağıdakilerden biri yeterli sayılır):
    İkili sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında Türkiye’de sağlık hizmetlerinden faydalanabileceğine dair belge
    Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış provizyon belgesi
    Sosyal Güvenlik Kurumuna genel sağlık sigortalısı olmak için yapılan başvuruya dair belge
    Hazine Müsteşarlığı 06.06.2014 tarih ve 9/2014 sayılı genelgesi ile uyumlu Özel sağlık sigortası

    Öğrenci değişim programları ve benzeri amaçlarla gelecekler
    • İkamet İzni Başvuru Formu
    • Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi
    • Dört (4) adet fotoğraf
    • Kalacağı sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olduğuna dair beyan (Her ay için en az 500 USD-EURO tutarında birikiminin bulunduğunu gösterir Banka Hesap Cüzdanı.) Askeri ücret karşılığı
    • Eğitimin/stajın görüleceği kurum veya kuruluşlardan alınacak eğitim/staj belgesi
    • Şahsın on sekiz yaşından küçük olması durumunda; yurt dışında bulunan annesi/babası veya yasal temsilcisinin vereceği muvafakatname ile muvafakatnamede belirtilmek kaydıyla Türkiye’deki gerçek ya da tüzel kişiler tarafından verilecek taahhütname
    • Geçerli sağlık sigortası (aşağıdakilerden biri yeterli sayılır):
    İkili sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında Türkiye’de sağlık hizmetlerinden faydalanabileceğine dair belge
    Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış provizyon belgesi
    Sosyal Güvenlik Kurumuna genel sağlık sigortalısı olmak için yapılan başvuruya dair belge
    Hazine Müsteşarlığı 06.06.2014 tarih ve 9/2014 sayılı genelgesi ile uyumlu Özel sağlık sigortası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder